Zanim następnym razem przygotujesz w tosterze tosty, zrób jedną prostą rzecz. Warto to zrobić, bo ma to dwie zalety. Po pierwsze, tosty i ser nie będą przywierały do powierzchni tostera, a więc nie trzeba będzie męczyć się z usunięciem zaschniętego i przypalonego sera. Po drugie, tosty będą dużo smaczniejsze bo na zewnątrz będą miały rumianą i chrupiącą skórkę.
Z początku pomysł może wydawać się dziwny. Jak to smarować kanapkę od zewnątrz, zamiast w środku? Jednak jeśli go wypróbujecie, już zawsze będziecie przygotowywać tosty w ten sposób.
Co prawda, minusem jest to, że łatwo się ubrudzić masłem podczas tej czynności. Jednak poza tym sposób ten ma już same zalety.
Dzięki temu tosty nie będą przywierały do płytek tostera. Nie będziesz więc musiała go czyścić tak często i męczyć się z zaschniętym serem i przypalonym chlebem tostowym.
Po drugie, tosty przygotowane w ten sposób są naprawdę smaczniejsze. Na zewnątrz tworzy się chrupiąca i rumiana skórka, a tosty mają maślany posmak. Są więc bardzo apetyczne.
Dlatego drugim razem zanim włożysz tosty do tostera, na zewnątrz posmaruj je masłem.