Naleśniki z twarogiem

Kuchnia Data publikacji: 14 kwietnia 2018

Naleśniki z twarogiem czyli obiad lub kolacja na słodko :) Smacznego!

Składniki (na około 10  małych naleśników):

Ciasto naleśnikowe:

  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 0,5 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju

Farsz:

  • 1 twarożek
  • 5 łyżek cukru
  • cukier waniliowy

Wykonanie:

  1. Trzepaczką mieszamy jajko z cukrem i solą.
  2. Dodajemy pozostałe składniki.
  3. Na koniec dodajemy olej.
  4. Mieszamy twarożek z cukrem i cukrem waniliowym.
  5. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
  6. Na połowie każdego rozkładamy farsz, składamy na pół, a później jeszcze raz na pół, czyli na ćwiartki.
  7. Ćwiartki smażymy jeszcze raz z obu stron.

UWAGA. Jeśli ciasto jest zbyt płynne, dodajemy mąki; jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy mleka.

Podobne artykuły