KUCHENNA APTEKA #23 – KAPUSTA KISZONA

Zdrowie Data publikacji: 16 lutego 2019

Kapusta kiszona w kuchni polskiej gości od bardzo dawna i stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań. Jednak warto mieć też na uwadze, że ta zwykła kiszona kapusta, którą znamy od dziecka ma wiele właściwości zdrowotnych, bo to bogactwo witamin i minerałów. Warto wiedzieć, że w sklepach coraz częściej kapustę kiszoną zastępuje kwaszona, która ma niewiele wspólnego z kiszonkami…

 

Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Podobne artykuły