Dzisiaj połączymy dwie kuchnie ze sobą i zrobimy zupę pomidorową, która bardzo dobrze jest nam wszystkim znana z curry. Jest to przyprawa pochodząca z kuchni indyjskiej. Często stosowana jest do ryb, warzyw i mięs. My dzisiaj wykorzystamy ją przy zupie.
Jak zrobić rosół nie będę się rozpisywać bo to wie raczej każdy. Jeśli jednak chcielibyście znać przepis to znajdziecie go tutaj. Przepis na grzanki znajdziecie tu.
Przygotuj sobie garnek, a na dno wlej trochę oleju i go podgrzej.
Zacznij od cebuli, którą musisz drobno posiekać, a następnie podsmażyć na oleju. Gdy już się zeszkli dodaj posiekany czosnek i curry. Smaż chwilę cały czas mieszając.
Następnie dodaj pomidory i bulion. Dopraw solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Zupę zblenderuj, a następnie podawaj razem z grzankami.