14 maja 2019

Te warzywa składają się głównie z wody. Możesz jeść je do woli!

Dlaczego warto jeść warzywa, które składają się głównie z wody? Zawierają one mała ilość kalorii, a to sprawia, że tak naprawdę możemy zjeść ich nieograniczoną ilość. I tak nie będziemy w stanie zjeść tych warzyw tak dużo, aby ich kaloryczność zaszkodziła naszej wadze. Oprócz tego nawadniają one nasz organizm, a woda jest niezwykle ważna. Co więcej, ułatwia ona odchudzanie. Dzięki odpowiedniemu nawodnieniu organizmu wraz z wodą wydalane są toksyny. One natomiast hamują nasz metabolizm, dlatego gdy się ich pozbywamy tak naprawę przyśpieszamy przemianę materii.

Niskokaloryczne warzywa z duża zawartością wody

  1. Cebula
  2. Seler naciowy
  3. Szpinak
  4. Papryka
  5. Brokuły
  6. Kalafiory
  7. Rzodkiewka
  8. Cukinia
  9. Pomidory
  10. Sałata
  11. Ogórek

Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.