Te warzywa składają się głównie z wody. Możesz jeść je do woli!

Dlaczego warto jeść warzywa, które składają się głównie z wody? Zawierają one mała ilość kalorii, a to sprawia, że tak naprawdę możemy zjeść ich nieograniczoną ilość. I tak nie będziemy w stanie zjeść tych warzyw tak dużo, aby ich kaloryczność zaszkodziła naszej wadze. Oprócz tego nawadniają one nasz organizm, a woda jest niezwykle ważna. Co więcej, ułatwia ona odchudzanie. Dzięki odpowiedniemu nawodnieniu organizmu wraz z wodą wydalane są toksyny. One natomiast hamują nasz metabolizm, dlatego gdy się ich pozbywamy tak naprawę przyśpieszamy przemianę materii.

Niskokaloryczne warzywa z duża zawartością wody

  1. Cebula
  2. Seler naciowy
  3. Szpinak
  4. Papryka
  5. Brokuły
  6. Kalafiory
  7. Rzodkiewka
  8. Cukinia
  9. Pomidory
  10. Sałata
  11. Ogórek