Przepis na sos musztardowy z pewnością nie raz Ci się przyda. Jest bardzo uniwersalny. Świetnie sprawdza się do sałatek. Nadaje się też do przekąsek np. jajek. Można podać go również do mięsa czy np. burgerów.
Mój sposób na sos musztardowy jest bardzo prosty i można nazwać go w pewnym sensie autorskim. Nie będzie pewnie niepowtarzalny bo ciężko, aby ktoś na coś nie wpadł już i tego nie zrobił, ale wymyśliłam sobie kiedyś, że tak go będę robić i robię go w ten sposób do dzisiaj. Wszystko dlatego, że robi się go szybko.
Tutaj tkwi cały sekret. Wrzucam wszystkie składniki do plastikowego pojemniczka na żywność. W zależności od tego jak gęsty chcę mieć sos dodaję więcej lub mniej musztardy i jogurtu. To wersja do sałatki więc trochę rzadsza, ale do mięsa czy burgerów sprawdzi się więcej musztardy. Wtedy sos nie będzie spływał.
Po wrzuceniu składników zamykam pudełko, a następnie mocno nim wstrząsam przez kilkanaście sekund. No i sos jest gotowy :)