NAJLEPSZA GOFROWNICA. CZYLI JAKA?

Kuchnia Data publikacji: 27 lutego 2017

Początek lutego to czas, kiedy zima zaczyna ludziom dawać się już we znaki. Mnie również. Żeby przywołać letnie wspomnienia, częściej przygotowuję przysmaki, które kojarzą mi się z latem. Wśród tego typu smakołyków są właśnie gofry. Grube, chrupiące, bogato udekorowane – owocami, bitą śmietaną, orzechami… kojarzą się ze świeżym, morskim powietrzem, złotym piaskiem i ciepłym wiatrem. Dostępne praktycznie na każdym deptaku.
Jeśli kiedykolwiek próbowaliście odtworzyć smak i strukturę tych nadmorskich pyszności, na pewno wiecie, że nie jest to łatwe zadanie, Nie wystarczy jednak dobry przepis. Najważniejsza jest wysokiej klasy, porządna gofrownica.
Jeśli macie ochotę na gofra idealnego i przymierzacie się do zakupu gofrownicy (czy to po raz pierwszy, czy kolejny, niezadowoleni ze swojego obecnego sprzętu), powinniście poznać 5 podstawowych cech dobrej gofrownicy.

Podobne artykuły