KUCHENNA APTEKA #37 – GRUSZKI

Zdrowie Data publikacji: 22 czerwca 2019

Gruszki to bogate źródło cennych składników odżywczych, dzięki którym wykazują szereg właściwości zdrowotnych. Jako nieliczne z owoców zawierają jod, który wpływa na pracę tarczycy oraz bor, który poprawia funkcjonowanie mózgu. Poza tym, gruszki poprawiają trawienie, korzystnie wpływają na układ krążenia, a do tego mają mało kalorii i polecane są podczas odchudzania.

Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Podobne artykuły