Kotlety mielone z pieczarkami

Bez kategorii Lifestyle Data publikacji: 21 grudnia 2020 / Aktualizacja: 2022-03-28

Drobiowe kotleciki z pieczarkami, które zrobimy w 30 minut.

8 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 jajko
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka przyprawy Gyros

Sposób przygotowania

  1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, wbijamy jajko, dodajemy żółty ser straty na tarce o dużych oczach. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
  2. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  3. Z mięsa robimy okrągłe kotlety, w środku otwór, w który umieszczamy po łyżce pieczarkowego farszu.
  4. Każdy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
  5. Kotlety gotowe.

Podobne artykuły