Jak łatwo pokroić surowe mięso

Porady Data publikacji: 06 grudnia 2020

Jak łatwo kroić surowe mięso? Wystarczy znać jeden prosty trik. Dzięki niemu pokrojenie surowego mięsa nawet w cienkie plastry, nie będzie stanowiło większego problemu.

Łatwe krojenie surowego mięsa

Krojenie surowego mięsa nie jest proste. Oprócz tego, że nasz nóż musi być idealnie ostry, to świeże mięso jest bardzo plastyczne, a to sprawia, że pokrojenie go w równe plastry jest dość trudnym zadaniem.

Jeśli więc chcemy ułatwić sobie tę czynność, warto zastosować prosty trik. Jedyne co musicie zrobić to umieścić mięso na kwadrans przed krojenie w zamrażarce. Mięso nie zdąży zamarznąć w tak krótkim czasie, ale niska temperatura sprawi, że stanie się bardziej zwarte i łatwiejsze do krojenia.

Warto również wiedzieć o tym, że zamrażarkę możemy wykorzystać również do tego, aby nie płakać podczas krojenia cebuli. Wystarczy ją przed krojeniem umieścić w zamrażarce na parę minut.

Podobne artykuły