Jak łatwo kroić surowe mięso? Wystarczy znać jeden prosty trik. Dzięki niemu pokrojenie surowego mięsa nawet w cienkie plastry, nie będzie stanowiło większego problemu.
Krojenie surowego mięsa nie jest proste. Oprócz tego, że nasz nóż musi być idealnie ostry, to świeże mięso jest bardzo plastyczne, a to sprawia, że pokrojenie go w równe plastry jest dość trudnym zadaniem.
Jeśli więc chcemy ułatwić sobie tę czynność, warto zastosować prosty trik. Jedyne co musicie zrobić to umieścić mięso na kwadrans przed krojenie w zamrażarce. Mięso nie zdąży zamarznąć w tak krótkim czasie, ale niska temperatura sprawi, że stanie się bardziej zwarte i łatwiejsze do krojenia.
Warto również wiedzieć o tym, że zamrażarkę możemy wykorzystać również do tego, aby nie płakać podczas krojenia cebuli. Wystarczy ją przed krojeniem umieścić w zamrażarce na parę minut.