Filet ze szparagami

Bez kategorii Lifestyle Data publikacji: 08 czerwca 2021 / Aktualizacja: 2022-03-28

Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.

4 porcje
40 minut czas przygotowania

Składniki

  • 2 podwójne filet z kurczaka
  • 1 pęczek szparag
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • sól
  • 7 listków roszponki

Sposób przygotowania

  1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
  2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
  3. Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
  4. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
  5. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
  6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,
  7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.
  8. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.
  9. Smacznego.

Podobne artykuły