Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.
4 porcje 40 minut czas przygotowania
Składniki
2 podwójne filet z kurczaka
1 pęczek szparag
Kilka pomidorków koktajlowych
1 papryka czerwona
1 papryczka chili
1 łyżka oliwy
1 łyżka przyprawy do kurczaka
sól
7 listków roszponki
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,
Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.