Czym przyprawiać mięso, ryby i warzywa aby były smaczniejsze?

Kuchnia Data publikacji: 19 października 2019

Czym doprawiać warzywa

Jeśli chcesz podbić smak warzyw to świetnie sprawdzi się w tym celu suszona bazylia. Nadaje się do dań gotowanych z warzyw. Jeśli chodzi o warzywa pieczone to zdecydowanie lepsze będzie oregano, które podkreśli ich smak i aromat.

Cym doprawiać ryby

Koperek to dobry towarzysz każdej ryby pieczonej. Jeśli gotujesz rybę bardzo dobrze sprawdzi się tymianek, a jeśli chcesz podbić smak ryby to polej ją sokiem z cytryny.

Czym doprawiać mięso

Jeśli przygotowujesz marynatę do mięsa to idealnym do tego dodatkiem będą liście laurowe. Jeśli mięso jest duszone lub gotowane to wykorzystaj majeranek, a do pieczonego mięsa świetnie sprawdzi się rozmaryn.

Podobne artykuły