5 porad, które możesz wykorzystać w swojej kuchni

1. Płatki

Jeśli lubisz płatki śniadaniowe to możesz przechowywać je w zamrażarce. Są tak suche, że nie zamarzną, a dzięki temu zachowają swoją świeżość i wszystkie wartości odżywcze na dłużej.

2. Zupa pomidorowa

Chcesz by Twoja pomidorowa miała lepszy smak? Wypróbuj trik stosowany przez najlepszych szefów kuchni. Na każdy litr zupy dodaj płaską łyżeczkę cukru. To zabije kwaskowaty smak pomidorów, podkreśli pomidorowy aromat i smak!

3. Galaretka

Gdy robisz galaretkę nie dodawaj do niej kiwi czy ananasa. Te owoce hamują tężenie żelatyny więc galaretka się nie uda!

4. Biały ryż

Ryż po ugotowaniu nie jest śnieżnobiały, ale można sprawić aby był. Dzięki temu Twoje danie będzie popisowym dziełem sztuki i będzie się dobrze prezentowało. Wystarczy, że do wody, w której go gotujesz dodasz 2 łyżeczki soku z cytryny.

5. Czerstwy chleb

Masz trochę czerstwego chleba? Nie wyrzucaj go. Pokrój go w kostkę, a następnie podsmaż na oliwie. Dzięki temu zrobisz pyszne grzanki, które świetnie nadadzą się do zupy czy sałatki. Możesz je zamknąć w pudełku i włożyć do lodówki, a będą przydatne do spożycia nawet przez kilka tygodni.

Skomentuj

5 porad, które możesz wykorzystać w swojej kuchni