Receptura jest bardzo stara bo zaczęto wytwarzać ją już w IV wieku p.n.e. w Tybecie i do dziś uważana jest za eliksir młodości oraz środek chroniący przed wieloma chorobami. Jej głównym składnikiem jest czosnek, którego właściwości już znamy.
Już wiemy jakie ma działanie. Myślę, że to Was przekonało do wypróbowania tego starego przepisu. Oczywiście będziemy do tego potrzebować pewnych składników, ale nie ma ich dużo.
Zaczynamy od obrania ząbków czosnku. Jak zrobić to szybko dowiecie się tutaj :) Czosnek następnie miażdżymy nożem i przesypujemy do słoika. Zalewamy czosnek spirytusem i odkładamy w ciemne miejsce na 10 dni. Po 10 dniach możemy przecedzić sam wywar, a czosnek wyrzucić. Musimy odczekać jeszcze trzy dni zanim będzie gotowy do spożywania.
Będziemy potrzebować kefiru, którym popijemy każdą dawkę naszego leku. Stosujemy go według następującego schematu:
Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.