Sushi wielkanocne

Kuchnia Data publikacji: 28 marca 2017

Sushi na śniadanie wielkanocne? Czemu nie! W tym roku postanowiłam urozmaicić nieco menu Wielkanocne :)

Dodatkowo potrzebujemy kilka przepiórczych jajeczek, ogórka do zrobienia rączki koszyczka i ewentualnie małych kurczaczków do ozdoby :) Przygotowujemy tradycyjne maki, do których doczepiamy rączki z ogórka, ozdabiamy jajkiem i kurczakiem. Cudne koszyczki gotowe :)

Składniki

  • 250 gram ryżu do sushi
  • Młody imbir
  • Pasta wasabi
  • Sos sojowy
  • Pędy bambusa
  • Wędzony łosoś/ makrela
  • Ogórek świeży
  • Mango
  • awokado
  • 4 arkusze nori- wodorostów
  • Majonez
  • Serek śmietankowy

zaprawa do ryżu

  • 7 łyżeczek octu ryżowego
  • 4 łyżeczki cukru
  • Szczypta soli

Podobne artykuły