W kuchni spędzamy sporo czasu wykonując przeróżne czynności. Dzisiaj chcielibyśmy Wam kilka z nich ułatwić. Dzięki temu Twoje życie stanie się łatwiejsze.
Najlepszym sposobem na wyjęcie skorupki, która wpadnie nam do jajka jest użycie drugiej skorupki. Wiele razy zdarzyło nam się, że podczas rozbijania jajka skorupka wpadła do środka. Wyciągaliśmy ją na różne sposoby, ale po wypróbowania tego triku już zawsze tak robimy.
Jeśli kupujesz lody w pudełku i przechowujesz je w zamrażalniku to najlepiej jest włożyć je do plastikowego worka. Pamiętaj tylko, że przed zamknięciem go postaraj się nabrać do worka jak najwięcej powietrza Dlaczego? Dzięki temu lody zawsze po wyjęciu będą miękkie i nie zamarzną na kość.
Jeśli chcesz by dzieci zjadły jakieś zdrowsze lody to do jogurtów włóż patyczki, a następnie umieść je w zamrażarce. Po paru godzinach będą gotowe do lizania.
Jeśli kupisz sałatę, ale od razu jej nie zużyjesz to aby zachować jej świeżość najpierw ją osusz. Następnie włóż ją do miski z kilkoma listkami ręcznika papierowego i przykryj folią.
Najpierw ogrzej ją w rękach i kilka razy przygnieć ją do blatu jednocześnie rolując ręką. To sprawi, że wyciśniesz z owoców więcej soku.