Ryba w zalewie pomidorowo-octowej

Bez kategorii Lifestyle Data publikacji: 19 grudnia 2020 / Aktualizacja: 2022-03-28

Ryba w zalewie pomidorowo-octowej to prosty przepis na pyszną przekąskę na zimno nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale i wszelkiego rodzaju imprezy, spotkania rodzinne czy zwykłą kolację.

Składniki

  • 700 g filetów rybnych (np. mintaj, miruna lub dorsz)
  • 3 cebule
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 jajka
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Zalewa:

  • 1,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki octu
  • 2 łyżki cukru
  • 80 g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek)
  • kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych
  • łyżka soli

Podobne artykuły