Pstrąg łososiowy z mozzarellą i pomidorami

Kategoria: Kuchnia
Data publikacji: 2017-10-19

Świetny dodatek do obiadu :) Jeśli lubicie ryby, a warto je jeść bo są zdrowe, to wypróbujcie ten przepis!

Składniki

  • filet pstrąga łososiowego ok. 300 g
  • 1 kulkę mozzarelli
  • 1 pomidora
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyki oleju z suszonych pomidorów
  • szczyptę suszonej bazylii
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Najpierw odcinamy skórę pstrąga, a następnie płuczemy i osuszmy rybę.
  2.  Naczynie żaroodporne natłuszczamy łyżką oleju z suszonych pomidorów, a następnie przekładamy do niego pstrąga.
  3.  Rybę skrapiamy drugą łyżką oleju oraz sokiem z cytryny. Oprószamy również solą i pieprzem.
  4.  Na wierzch pstrąga układamy plasterki mozzarelli i pomidora. Całość ponownie oprószamy solą i pieprzem oraz bazylią.
  5.  Tak przygotowaną rybę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut.

Podobne artykuły