
Świetny dodatek do obiadu :) Jeśli lubicie ryby, a warto je jeść bo są zdrowe, to wypróbujcie ten przepis!
Składniki
- filet pstrąga łososiowego ok. 300 g
- 1 kulkę mozzarelli
- 1 pomidora
- sok z połowy cytryny
- 2 łyki oleju z suszonych pomidorów
- szczyptę suszonej bazylii
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Najpierw odcinamy skórę pstrąga, a następnie płuczemy i osuszmy rybę.
- Naczynie żaroodporne natłuszczamy łyżką oleju z suszonych pomidorów, a następnie przekładamy do niego pstrąga.
- Rybę skrapiamy drugą łyżką oleju oraz sokiem z cytryny. Oprószamy również solą i pieprzem.
- Na wierzch pstrąga układamy plasterki mozzarelli i pomidora. Całość ponownie oprószamy solą i pieprzem oraz bazylią.
- Tak przygotowaną rybę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut.