Jak zabić zapach smażonego karpia? Karp jest najczęściej podawaną na Boże Narodzenie rybą. Najlepiej smakuje świeżo usmażony, a więc musimy robić to w obecności wszystkich gości w domu, aby podać go ciepłego, gdy wszyscy zasiądą już do stołu. Nie każdy chce, aby wtedy zapach smażonej ryby unosił się w domu. Dlatego dzisiaj podpowiemy Wam jak tego uniknąć.
Gdy zamierzasz smażyć rybę, na chwilę wcześniej nastaw w garnku tę aromatyczną miksturę. Wystarczy ugotować kilka składników, aby uwolnić piękny aromat, który wypełni cały dom. Doskonale maskuje on zapach smażonej ryby.
Do tego można przelać go do flakoników i rozstawić w różnych miejscach w domu, aby wypełniał go świątecznym aromatem. Nie wyrzucaj też owoców, rozstaw je na grzejniku i wysusz. Susz również piękne pachnie, a potem można z niego zrobić wspaniałe ozdoby.
Aby przygotować ten aromatyczny świąteczny odświeżacz powietrza wystarczy następujące składniki umieścić w garnku. Owoce kroimy na plasterki. Następnie zalewamy wodą i po prostu gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu.
Jeśli chcesz uniknąć zapachu smażonej ryby w swoim domu dobrym pomysłem jest również przygotowanie jej w piekarniku. Tak przygotowany karp jest naprawdę smaczny i niczego mu nie brakuje. Nie ma natomiast tego nieprzyjemnego zapachu, którego chcemy uniknąć.