Liście laurowe to doskonała przyprawa, którą wykorzystujemy w naszej kuchni. Mało jednak wiemy o ich właściwościach leczniczych, a naprawdę warto je poznać i wypróbować.
Wsyp lekko zgniecione liście do szklanej butelki i zalej oliwą. Butelkę szczelnie zamknij i odstaw w zaciemnione miejsca na 4 dni. Od czasu do czasu pamiętaj by wstrząsnąć mieszanką. Po 2 tygodniach należy odcedzić oliwę od liści. Będziemy potrzebować samego płynu, który teraz ma zdrowotne właściwości liści laurowych. Przelewamy go do szczelnie zamykanego pojemnika i również trzymamy go w chłodnym miejscu.
Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.