Jeśli będziesz pić ten syrop poprawisz pracę mózgu i ochronisz ciało przed miażdżycą!

Miłorząb japoński bardzo często możemy spotkać w parkach. Jest to bowiem roślina ozdobna, która odporna jest na niskie temperatury. W Japonii jego nasiona po uprażeniu czy ugotowaniu dodaje się do różnych potraw. Roślina zyskała też dużą renomę wśród producentów leków i kosmetyków. Chociaż sama nazwa jest myląca, roślina ta pochodzi z Chin, a nie z Japonii. Jednak stamtąd pierwszy raz trafiła do Europy czemu zawdzięcza swoją nazwę.

Miłorząb japoński na zdrowie

Miłorząb japoński, a właściwie ekstrakt z niego stosowany jest jako suplement diety wspomagający pamięć. Stosuje się go również do leczenia bólów głowy, depresji czy dezorientacji, która może postępować wraz z wiekiem. Wzmacnia on układ nerwowy i krwionośny, jest też substancją naturalną może być więc stosowany jako profilaktyka choroby wieńcowej serca, udaru mózgu czy demencji starczej. Dlatego nie czekaj i zacznij go spożywać już dzisiaj.

Połączymy go z sokiem z żurawiny. Zawiera ona dużo witamin i minerałów. To co nas interesuje to to, że wzmacnia naczynia krwionośne, reguluje poziom cholesterolu i zmniejsza dzięki temu ryzyko miażdżycy i chorób, które są jej pochodnymi.

Gdy połączymy te dwa składniki zyskamy silną naturalną mieszankę, która polepszy nasze zdrowie, poprawi ukrwienie i uelastyczni żyły. Dotleni organizm, zapobiegnie miażdżycy i sprawi, że nasze zdolności umysłowe będą lepsze nawet mimo upływowi czasu. Jest to swego rodzaju inwestycja na przyszłość. Jeśli zaczniesz go spożywać już teraz i będziesz robić to systematycznie, w zaawansowanym wieku Twój komfort życia może być znacznie lepszy.

Syrop z miłorzębu japońskiego

Przygotowanie takiego syropu jest proste. Pamiętać pamiętać należy jednak o tym, że syropu tego nie mogą spożywać osoby biorące leki przeciwzakrzepowe, przeciwpadaczkowe czy obniżające poziom cholesterolu.

Składniki

  • 0.5 szklanki nalewki z miłorzębu z apteki
  • 1.5 szklanki soku z aronii

Przygotowanie

Sadniki wymieszaj w słoiku i dobrze zamknij. Włóż do lodówki na tydzień. Po tym czasie syrop jest gotowy. Pamiętaj, że słoik powinien być wcześniej wyparzony.

Stosowanie

  1. Przez pierwsze 3 dni przyjmuj 2 łyżeczki syropu dwa razy dziennie
  2. Przez kolejne dni przyjmuj 4 łyżeczki syropu dwa razy dziennie
  3. Kurację stosuj przez 3 tygodnie
  4. Po 3 tygodniach kuracji zrób sobie 2 tygodnie przerwy
Skomentuj

Jeśli będziesz pić ten syrop poprawisz pracę mózgu i ochronisz ciało przed miażdżycą!