Jak smażyć mrożoną rybę?

Porady Data publikacji: 16 stycznia 2022

Często podczas smażenia mrożonej ryby przywiera ona do patelni. Przez to przypala się, a podczas prób odwrócenia jej na drugą stronę może rozpaść się na kawałki. Smażenie jej w taki sposób nie należy do przyjemności, a i efekt finalny nie należy do najlepszy. Chcielibyśmy więc podpowiedzieć Wam, jak rozwiązać ten problem.

Smażenie mrożonej ryby, aby nie przywierała do patelni

Jedyne czego potrzebujemy to skrawka pergaminu do pieczenia. On rozwiąże całkowicie nasz problem z przywieraniem ryby do patelni. Wystarczy wyciąć z niego okrąg o średnicy naszej patelni, a następnie umieścić na jej dnie.

Następnie smażymy rybę na patelni na tłuszczu, tak jak robimy to zawsze. Z tą różnicą, że na jej dnie będzie spoczywał pergamin, który zapobiegnie przywieraniu ryby. Wypróbujcie ten trik następnym razem, gdy będziecie smażyć rybę.

Podobne artykuły