Grillowanie to ulubiona forma spędzania wolnego czas, gdy tylko zrobi się cieplej. Jest to nie tylko świetny sposób, by dłużej przebywać na świeżym powietrzu, ale również, by cieszyć się pysznymi potrawami. Może być doskonałym sposobem na zorganizowanie przyjęcia dla znajomych oraz obiad rodziną. Z firmą Konspol możesz stworzyć pyszne i niepowtarzalne dania. Sprawdź!
Jeśli chodzi o wybór odpowiednich składników do grilla, Konspol ma wszystko pod kontrolą. Na stronie https://konspol.com.pl możesz kupić tradycyjne mięso z kurczaka, w wielu różnych wariantach. Dzięki szerokiemu wyborowi każdy łatwością znajdzie coś dla siebie. Jeśli szukasz czegoś na grill, sięgnij po podudzie z kurczaka Konspol, delikatną pierś lub steki.
Surowe mięso należy zamarynować w specjalnej mieszance ziół i przypraw Konspol. Doda to potrawom dodatkowego wyjątkowego smaku i pomoże utrzymać ich odpowiednią wilgotność podczas grillowania. Jeśli używasz warzyw, pokrój je w kostkę lub plasterki i dopraw solą i pieprzem przed grillowaniem.
Warto pamiętać, że np. podudzie z kurczaka Konspol bardzo dobrze smakuje doprawione miodem, ostrą musztardą oraz sosem sojowym. Konspol, producent dań gotowych podkreśla, że im dłużej jest marynowany, tym bardziej intensywny smak można uzyskać.
Wyśmienity smak kurczaka wymaga starannego przygotowania. Konspol, producent dań gotowych, poleca w szczególności te dwa sposoby zamarynowania mięsa. Sprawdzona marynata to sekret idealnego, głębokiego smaku i niesamowitego aromatu. Można ją przygotować z:
Umyte i osuszone kawałki kurczaka powinny się w niej marynować przez minimum dwie godziny. Jeśli istnieje taka możliwość, warto ten czas wydłużyć do 8, a nawet 12 godzin. Przygotowania do grillowania powinno się zatem zacząć dzień wcześniej.
Drugim popularnym sposobem jest pozostawienie kurczaka w ziołach. Niezapomniany smak uzyskamy, mieszając ze sobą:
Każdy kawałek mięsa warto dokładnie obtoczyć w ziołowej marynacie i pozostawić je w lodówce na co najmniej dwie godziny. Dobrym pomysłem jest przygotowanie kawałków o jednakowej grubości. Wówczas każda porcja upiecze się tym samym czasie.