Jak przechowywać ryby

Kuchnia Data publikacji: 06 grudnia 2015

00008YYQA06USEO6-C122-F4

Jeśli już kupicie świeżą rybę dzięki naszemu poradnikowi, to musicie pamiętać, że ryby nie powinno się przechowywać w lodówce dłużej niż 2 dni. W temperaturze nie przekraczającej 3 stopni Celsiusza. Pamiętaj jednak, że ryba musi być wcześniej wypatroszona i dokładnie umyta, a następnie zamknięta w pojemniku do przechowywania żywności.

Jeśli zdecydujesz się ją zamrozić to na pewno pozwoli Ci to przechowywać ją przez dłuższy czas, aż do 6 miesięcy. Śledzie będzie można przechowywać nieco krócej, do 3 miesięcy ze względu na to, że jest to dość tłusta ryba. Pstrąg jest za to chudą rybą, dlatego można go przechowywać dłużej, nawet do 6 miesięcy.

Podobne artykuły