Zastanawiasz się czy na diecie można jeść potrawy przygotowane na grillu? Możesz, ale musisz uważać. Samo grillowanie to dobry sposób przygotowania posiłku. Podczas grillowania tłuszcz wytapia się z mięsa, a więc staje się ono mniej kaloryczne.
Oczywiście nie sprawia to, że nagle możemy zajadać się karkówką czy boczkiem. To nadal tłuste mięso. Na diecie zdecydowanie lepiej jest postawić na chude mięso. Dlatego sprawdzi się drób, a nawet ryby. Rezygnujemy natomiast z kiełbasy, karkówki, kaszanki i innych tłustych mięs.
Pamiętaj również o tym, żeby nie jeść tylko samych mięs. Powinny stanowić one jedynie 30% Twojego grillowego posiłku. Resztę zapełnić warzywami grillowanymi oraz surowymi. Przygotuj lekkie sałatki. Zamiast słodzonych napojów zrób wodę z plasterkami cytryny i miętą.
To wszystko sprawi, że Twoje grillowe przyjęcie będzie dużo mniej kaloryczne i nie pójdzie Ci w boczki.
Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.