Czekoladowa rozkosz – ciasto potrójnie czekoladowe

Bez kategorii Lifestyle Data publikacji: 21 grudnia 2020 / Aktualizacja: 2022-03-28

Składniki

Biszkopt

  • 4 duże jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki prawdziwego, ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu

Masa z bitej śmietany

  • 500 ml śmietanki 36%
  • 1 i 1/2 łyżki prawdziwego ciemnego kakao
  • 4 łyżki cukru pudru 
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki wrzącej wody

Polewa

  • 150 gram czekolady mlecznej
  • 100 gram masła
  • 3 łyżki mleka

Dodatkowo

  • mały słoiczek powideł śliwkowyc
  • 2-3 kostki białej czekolady
  • pół szklanki herbaty

Podobne artykuły