Przepis na piersi z kurczaka nadziewane serem pleśniowym w panierce z tartych ziemniaków

Bez kategorii Lifestyle Data publikacji: 16 maja 2019 / Aktualizacja: 2022-03-28

Świetny przepis, na który ostatnio trafiłam na Chefclub. Musicie go poznać :) Jeśli macie już dość piersi w panierce to ten pomysł na pewno Wam się spodoba. Piersi z kurczaka w środku nadziewane są serem pleśniowym, a z wierzchu mają panierkę z chrupiących wiórków ziemniaków. Pychota!

Składniki

  • piersi z kurczaka
  • ser pleśniowy
  • ziemniaki
  • jajka
  • mąka

Przygotowanie

  1. Pierś rozkrój, ale nie do końca. W środek włóż plaster sera pleśniowego. Zamknij, przykryj folią i ubij.
  2. Ziemniaki zetrzyj na tarce. Dodaj do nich jajko i wymieszaj.
  3. Ułóż ziemniaki na desce na kształt piersi kurczaka.
  4. Pierś obtocz w jajku i mące. Połóż na ziemniakach i przykryj drugą warstwą.
  5. Smaż na tłuszczu z obydwu stron.

Podobne artykuły