Świetny przepis, na który ostatnio trafiłam na Chefclub. Musicie go poznać :) Jeśli macie już dość piersi w panierce to ten pomysł na pewno Wam się spodoba. Piersi z kurczaka w środku nadziewane są serem pleśniowym, a z wierzchu mają panierkę z chrupiących wiórków ziemniaków. Pychota!
Składniki
- piersi z kurczaka
- ser pleśniowy
- ziemniaki
- jajka
- mąka
Przygotowanie
- Pierś rozkrój, ale nie do końca. W środek włóż plaster sera pleśniowego. Zamknij, przykryj folią i ubij.
- Ziemniaki zetrzyj na tarce. Dodaj do nich jajko i wymieszaj.
- Ułóż ziemniaki na desce na kształt piersi kurczaka.
- Pierś obtocz w jajku i mące. Połóż na ziemniakach i przykryj drugą warstwą.
- Smaż na tłuszczu z obydwu stron.