Ciasto podwójnie brzoskwiniowe

Bez kategorii Lifestyle Data publikacji: 25 kwietnia 2021 / Aktualizacja: 2022-03-28

Ciasto podwójnie brzoskwiniowe to idealny deser dla miłośników brzoskwiń. Zawiera ono podwójną warstwę brzoskwiń, w postaci musu oraz galaretki z kawałkami tego owoców.

Składniki

MASA

  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 250 g serka mascarpone
  • 80 ml wrzątku
  • 3 łyżki żelatyny
  • 160 g cukru pudru
  • 250 g śmietany 18%

MUS BRZOSKWINIOWY

  • duża puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe

GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI

  • duża puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe

DODATKOWO

  • 20 herbatników maślanych

Podobne artykuły