Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was trzy kuchenne porady, które przydadzą Wam się podczas pieczenia ciast. Możecie wypróbować je przy najbliższej okazji. Myślę, że Wam się spodobają :)
Chcesz aby ciasto po upieczeniu przez dłuższy czas zachowało świeżość? Jest na to sposób. Weź kilka kostek cukru oraz pudełko do przechowywania żywności. Ciasto umieść w pudełku wraz z cukrem i szczelnie zamknij. Dzięki temu dłużej będzie świeże :)
Chcesz aby ciasto miało ciekawą barwę, a jednocześnie było słodkie przy jednoczesnym dodaniu mniejszej ilości cukru? Wystarczy, że zmiksujesz miąższ z buraków i dodasz go do ucieranego ciasta :)
Olejek waniliowy będzie smaczniejszy gdy zrobisz go sama, a jest to bardzo proste. Weź 2 laski wanilii i włóż do słoiczka, a następnie zalej je 1/2 szklanki czystego spirytusu. Zakręcony słoik odstawiamy na 4 tygodnie i po tym czasie mamy gotową esencję waniliową, którą możemy dodać do wypieków.