Zobacz dlaczego przed zaparzeniem kawy warto podgrzać ją w mikrofalówce

Lifestyle Data publikacji: 28 listopada 2017

Zastanawiacie się dlaczego przed zaparzeniem kawy warto podgrzać ją w kuchence mikrofalowej? Sposób ten sprawdza się oczywiście jeśli zaparzacie kawę mieloną. Smak, który w ten sposób uzyskacie zadowoli każdego kawosza.

Podgrzanie kawy w mikrofalówce

Gdy przez zaparzeniem podgrzejecie kawę przez minutę w kuchence mikrofalowej uzyskacie z niej dużo lepszy aromat i smak. Spróbuj sama następnym razem i sprawdź czy zauważasz różnicę. Zobacz również więcej ciekawych porad dla kawosza, które znajdziesz poniżej.

Porady dla kawoszy

Jeśli lubisz mrożoną kawę to ten pomysł na pewno Ci się spodoba. Najpierw zaparz bardzo mocną kawę, zrobimy z niej koncentrat, który następnie przelejemy do foremki na kostki lodu. Teraz wystarczy je zamrozić, a gdy przyjdzie Wam ochota na kawę zalejcie kawowe kostki lodu mlekiem. Naprawdę fajny pomysł :)

Sól do kawy wydaje się być dziwnym pomysłem, ale jeśli dodacie jej dosłownie szczyptę to podniesie ona wyjątkowy aromat tego napoju.

Aby uzyskać ciekawy smak kawy stosuj różne przyprawy. Świetnie nadaje się do tego cynamon, ale nie tylko. Możesz też stosować wszelkie syropy do kawy aby zyskać nietypowe aromaty i smaki. Ja bardzo lubię kawę z syropem różanym :)

Podobne artykuły