Ponad 70% aminokwasów można znaleźć w nasionach awokado. Zawiera również więcej błonnika niż wiele innych produktów spożywczych. Ma wiele cennych dla zdrowia właściwości, ale bardzo dużo z nich zawiera pestka, którą zwykle wyrzucamy. Dzisiaj pokażemy Wam jak również ją wykorzystać w służbie naszego zdrowia.
Zobaczcie jakie korzyści możecie czerpać jedząc pestkę awokado, a nie wyrzucając ją jak zwykle do kosza.
Jak widzicie lista korzyści jest naprawdę bogata. Zobaczcie poniżej jak takie nasiono awokado przygotować i następnie zetrzeć.
Tak powstałą „przyprawę” z pestki awokado stosujemy kiedy mamy ochotę. Ma bardzo miły orzechowy aromat. Możemy jej użyć do wzbogacenia deserów, sałatek czy innych potraw. Najważniejsze jednak, że będziemy czerpać z jej niesamowitych zdrowotnych właściwości.
Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.