Przepis na pastę jajeczną

Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2020-03-24 / Aktualizacja: 2022-03-28

Zobaczcie jak zrobić pastę jajeczną. To prosty pomysł na śniadanie, które będzie bardzo smaczne i do tego nie zajmie wiele czasu. Pastę można przechowywać przez kilka dni w lodówce.

Składniki

  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka śmietany
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Następnie odstawiamy je do ostygnięcia. Obieramy ze skorupek i obrane jajka wkładamy do miski.

Dodajemy do nich masło, musztardę, śmietanę, oliwę, sól i pieprz. Następnie rozdrabniamy jajka widelcem i mieszamy z resztą składników. Na koniec dodajemy posiekany świeży szczypiorek i mieszamy. Pasta jajeczna jest gotowa. Możemy się częstować :)

Podobne artykuły