Pikantny schab pieczony

Kuchnia Data publikacji: 13 kwietnia 2020

Domowe mięsa nie mają sobie równych! To prawdziwy rarytas, który bez problemu możecie zrobić w domu. Przygotowanie takie mięsa zajmuje kilka minut.

Wystarczy kawałek dobrej jakości mięsa, garść aromatycznych przypraw i piekarnik, który zrobi za nas resztę. Dziś w roli głównej schab! Niezwykle aromatyczny, delikatny i kruchy. I wcale nie suchy. Dzięki pieczeniu w rękawie zachował soczystość.

Wspaniale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się świetnie jako sztuka mięsa do obiadu, czy na półmisku wędlin podczas świąt, czy rodzinnych spotkań. Zwykłą, codzienną kanapkę także zamieni w pyszną kolację. Gorąco Wam polecam!

Składniki

  • 1,5 kg schabu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne *
  • 1 łyżeczka czubricy czerwonej
  • ½ łyżeczki majeranku
  • ½ papryki wędzonej
  • olej rzepakowy

Podobne artykuły