Ciasto kokosowo-cytrynowe

Kuchnia Data publikacji: 29 stycznia 2018

Puszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować!

Składniki

Składniki na biszkopt

  • 5 jajek
  • 140g cukru cukru
  • 10g szklanki maki ziemniaczanej
  • 140g szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Nasączenie biszkoptu

  • 60ml amaretto
  • 40ml przegotowanej wody

Składniki na masę kokosowo-cytrynową

  • 300g wiórków kokosowych + 100g wiórków na wierzch
  • ½ litra kefiru
  • ½ litra śmietany kremówki 30%
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 5 – 8 łyżek cukru pudru (do smaku)
  • 100g białej czekolady

Podobne artykuły