Jeśli lubisz gotować to warto też znać kilka kulinarnych trików, które przyśpieszą i ułatwią Ci pracę :) Oto 5 porad, które warto znać!
Chcesz aby mięso wyszło wyjątkowo kruche i delikatne? Na dobę przed przygotowaniem włóż je do zamykanego pudełka i zalej butelką piwa. Taka marynata sprawi, że mięso wyjdzie idealnie :)
Jeśli chcesz zapobiec fermentacji przetworów, które sama robisz w słoikach to przed zakręceniem na górę połóż trochę świeżegi imbiru.
Możesz to tego użyć masła z mlekiem, które wymieszasz razem lub serka topionego, który rozpuścisz najpierw w szklance zupy. Serek topiony dodaje dodatkowo ciekawego smaku całej potrawie :)
Natnij skórkę jak przy obieraniu pomarańczy i wrzuć go do wrzątku. Po minucie wyjmij go i wrzuć do zimnej wody. Skórka sama odejdzie :)
Gdy zupa będzie zbyt słona wrzuć do niej ziemniaka, pogotuj go 5 minut i wyjmij. Powinien wchłonąć nadmiar soli. W zależności od poziomu przesolenia czasami trzeba czynność powtórzyć z nowym ziemniakiem.