Nie wiesz jaki dodatek przygotować do mięsa na świąteczny obiad, spójrz mam przepis dla Ciebie.
6 porcji 30 minut czas przygotowania
Składniki
1 mała główka kapusty czerwonej
Kilka listków sałaty
2 szt. jabłek
2 szt. pomidora
1 szt. marchwi
2 szt. cebuli czerwonej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania
Kapustę szatkuję, sałatę rwę na mniejsze kawałki, jabłka obieram, kroję w kostkę, pomidory kroję w kostkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę obieram, kroję drobno.
Wszystkie warzywa przekładam do miski.
Do osobnego naczynia wlewam oliwę, miód, sok z cytryny, dodaję musztardę, wsypuję pieprz oraz sól, mieszam i polewam sosem warzywa.
Warzywa dokładnie mieszam, przekładam do salaterki.