Przepis na napój na migrenę – zwalcz ból!

Bez kategorii Lifestyle Data publikacji: 19 sierpnia 2018 / Aktualizacja: 2022-03-28

Oto domowy przepis na środek, który uśmierzy ból podczas migreny. Migrena jest powtarzającym się i pulsującym bólem głowy. Może trwać od 4 do nawet 72 godzin. Nasilenie i częstotliwość bólu mogą być różne. Często nasila się pod wpływem wysiłku czy silnych emocji. Bardzo często występuj podczas migreny światłowstręt, zbytnia czułość na dźwięki lub zapachy oraz nudności wy wymioty. Niektóre osoby zauważają „aurę”, która widziana jest jako zaburzenia widzenia, mroczki czy ubytki w polu widzenia.

Na migrenę najlepiej jest zadziałać gdy czujemy, że problem się zbliża. Wtedy wypróbujcie ten domowy napój, który uśmierzy ból. W przypadku gdy jesteśmy już w trakcie migreny może on być już za słaby, ale nic nie zaszkodzi spróbować. Każdy przypadek jest inny.

Przyczyny występowania migreny

Najczęściej wiąże się je z genetyką. Chociaż do końca powody nie są znane przyjmuje się, że jest to nieprawidłowe funkcjonowanie receptorów kanałów jonowych kory mózgowej, neuronów regulujących przepływ mózgowy oraz płytek krwi lub makrofagów, które chemicznie stymulują okołonaczyniowe wewnątrzcząsteczkowe włókna nerwowe.

Składniki

  • 2 łyki soli himalajskiej
  • 250 ml wody
  • sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie

  1. W ciepłej wodzie rozpuść sól
  2. Następnie gdy ma temperaturę pokojową doda sok z cytryny
  3. Wypij całość

Źródło artykułu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Migrena

Podobne artykuły