Zupa pieczarkowa z brązowych pieczarek z mascarpone

DomPelenPomyslow.pl Zupa pieczarkowa z brązowych pieczarek z mascarpone

Kolejna wersja zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam brązowe pieczarki. Pieczarki te są trudniej dostępne i droższe ale równie smaczne jak te znane czyli białe. Brązowa pieczarka jest bardziej twarda i zwarta. Wydaje mi się, że ma delikatniejszy smak niż biała pieczarka ale bardziej przypominający grzyby leśne.

Składniki

  • 500 g brązowych pieczarek
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża cebula
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki masła
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • ulubiony makaron, u mnie świderki Malma
Zobacz również
Skomentuj

Zupa pieczarkowa z brązowych pieczarek z mascarpone