Witajcie w kolejnym odcinku BUTELKA TV!
Dzisiaj pokaże Wam jak w łatwy sposób z gotowego czerwonego wina możecie zrobić pyszny wermut. Do przygotowania 10-15 litrów wermutu, będziemy potrzebowali
Możemy kupić gotowa mieszankę ziołową, lub skompletować swoją według uznania, np. z takich ziół jak:
Do słoika wlewamy 200 ml wódki. Wsypujemy zioła. Zakręcamy, mieszamy i odstawiamy na 2-3 tygodnie. Po tym czasie odcedzamy zioła.
Otrzymaną esencję dodajemy do wina porcjami, tak aby uzyskać odpowiadający nam stopień aromatyzacji. Wermut możemy wzmocnić lekko spirytusem lub dosłodzić syropem cukrowym.
Życzę wszystkim smacznego i do zobaczenia w kolejnym odcinku butelkowych porad i przepisów :)
Jeżeli podobał Ci się film to proszę o łąkę w górę. Jeżeli chcesz zobaczyć więcej przepisów, zapraszam do subskrybowania naszego kanału.