Zastosowania skorupek od jajek, na które byś nie wpadła

Kategoria: Porady
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2015-12-13

Jak się okazuje skorupki od jajek można wykorzystać na wiele sposobów :) Zobaczcie kilka z nich, a na pewno będziecie zaskoczone!

Miniatura

Zaobserwuj nas na Facebooku

Popraw smak kawy

W Chinach od setek lat stosuje się ten sposób. Parzy się kawę wkładając do niej skorupkę jajka. Wyzwala ona więcej aromatu oraz smaku z kawy. Musicie tego spróbować same. Pamiętajcie tylko aby dobrze umyć skorupkę w gorącej wodzie.

Nawóz dla kwiatów doniczkowych

Posypuj ziemię wokół kwiatów pokruszonymi skorupkami. Mają one dużo wapnia i minerałów, które dobrze wpływają na rośliny.

Ostrzenie noży

Przejedź nożem kilka razy po skorupkach od jajka a tępy nóż stanie się znów ostry.

Wzmocnienie paznokci

Jeśli masz słabe, łamliwe paznokcie użyj skorupek. Wystarczy zetrzeć je na proszek i dodać do lakieru do paznokci – najlepiej jasnego. Wapno w nich zawarte przeniknie do płytki paznokcia i będzie go wzmacniać zawsze gdy masz na nim lakier!

 

 

Podobne artykuły