23 października 2021

Zapiekanka z mięsem mielonym w cieście francuskim

Aromatyczna zapiekanka z mięsem mielonym, papryką, fasolką szparagową i żółtym serem. Wszystko zawinięte w ciasto francuskie. Niecodzienny i pyszny pomysł na obiad.

Składniki na zapiekankę z mięsem mielonym w cieście francuskim

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ok. 300 g mięsa mielonego
  • 8 łyżek kukurydzy konserwowej
  • 1 nieduża czerwona papryka
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 5 listków bazylii
  • 150 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
  • 1 łyżka masła
  • pół łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
  • 9 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa lub olej do smażenia
Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!