12 stycznia 2021

Zapiekane roladki

Roladki z kurczaka zatopione w masie jajecznej z warzywami.

Składniki

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 20 dag szynki sopockiej w plastrach
  • 15 dag sera żółtego w plastrach
  • 15 dag sera żółtego w kawałku
  • 6 jajek całych
  • Pęczek szczypiorku
  • 2 papryki (żółta, czerwona)
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 pomidory
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą.
  2. Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki.
  3. Zwijamy w roladki i kroimy na połowę.
  4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  5. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy.
  6. Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  7. Masę jajeczną wylewamy na mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
  8. Pieczemy 40 minut w 180°
  9. Danie gotowe.
  10. Smacznego