Zapiekane bułeczki z dodatkami

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2014-05-16 / Aktualizacja: 2021-02-01

Nie masz pomysłu na śniadanie? Chcielibyśmy zaproponować Wam prostą w przygotowaniu i smaczną śniadaniową przekąskę. To danie, które świetnie nadaje się do czyszczenia lodówki.

Bułeczki bowiem możemy nafaszerować dowolnymi składnikami, jakie aktualnie mamy w domu. Oczywiście najpierw musimy odciąć górę bułki i wydrążyć środek.

Następnie faszerujemy bułkę np. kawałkami szynki, jajkiem, warzywami, wszystko przykrywamy lub posypujemy serem. Bułkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni Celsjusza na kilka minut. Jeśli mamy świeże składniki, wtedy czas potrzebny jest dłuższy. Jeśli nie potrzebują one upieczenia, wtedy wystarczy tyle czasu co do rozpuszczenia sera.

Podobne artykuły