To przepyszne danie wykonasz przy pomocy kalafiora, mięsa mielonego i kilku innych składników. Danie jest naprawdę ciekawe i zaskakujące. Smakuje super i na pewno nie raz zawita na Waszym stole jeśli chociaż raz je wykonacie :)
Zaczynamy od umycia i zagotowania przez 10 minut kalafiora. Dzięki temu będzie już wstępnie gotowy i cały proces później będzie szybszy.
Do miski w tym czasie włóż mięso mielone oraz dodaj resztę składników, wszystkie oprócz boczku. Dobrze wymieszaj mięso rękoma lub widelcem.
Gdy kalafior już trochę ostygł owiń obłóż go dokładnie mięsem mielonym. Kalafior musi znaleźć się dokładnie wewnątrz niego.
Gdy kalafior jest dobrze schowany już pod pierzynką z mięsa mielonego owijamy go następnie plastrami boczku.
Całość możemy teraz włożyć do piekarnika. Ustawiamy temperaturę na 180 stopni Celsjusza, a timer w piekarniku na godzinę. Tyle powinno wystarczyć aby całość ładnie się zapiekła.
Po godzinie możemy wyjąć nasze danie. Jest już gotowe. Możecie je kroić w trójkąty tak jak tort :) Świetnie smakuje samo ale też jako dodatek do obiadu.
Tak upieczony kalafior na pewno wszystkich zaskoczy. Wygląda bardzo ciekawie i smakuje jeszcze lepiej :) To coś dla fanów mięsnych pieczeni!