Chcesz zrobić przekąskę, którą wszystkich zaskoczysz? Spójrz tylko na te suflety cytrynowe w wydrążonej skórce cytryny. To po prostu musi być genialne :)
Zaczynamy od wydrążenia kilku cytryn. Wystarczy 8 dużych.
Do miski dodajemy trzy żółtka jajek, dwie łyżki stołowe proszku do pieczenia, 1/2 kubka cukru i sok, który odzyskaliśmy z cytryn. Następnie dobrze wymieszaj.
Zagotuj wodę w garnku i połóż miskę nad gotującą się wodą cały czas mieszając aż masa zgęstnieje. Potem gdy ostygnie jeszcze wymieszaj mikserem.
Teraz do nowej miski wlej białka, od których wcześniej oddzieliliśmy żółtka. Dodajemy 1/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki soku z cytryny. Dobrze mieszamy. Następnie ubij na sztywną pianę. Wymieszaj potem razem z wcześniej przygotowaną masą z żółtek. Tą mieszanką wypełniamy cytryny. I wkładamy do piekarnika na 14 minut i 175 stopni. Nasza przekąska jest już gotowa :)
Możecie cały przepis zobaczyć na filmiku poniżej :) Ułatwi Wam to przygotowanie!