Wiosenna zupa z czosnku niedźwiedziego i szpinaku

Kocham ten zapach wiosny, który unosi się już w powietrzu! Ziemia pachnie taką świeżością, a drzewa obficie kwitną pięknymi barwami. Cieplejsze promienie słońca coraz częściej zaglądają nam w okna, wprawiając nas w optymistyczny nastrój. Wiosna wróciła na dobre i czas najwyższy, by wprosiła się także do naszych kuchni! Powiew wiosennej świeżości z pewnością wniesie nam ta niezwykle lekka i smaczna zupa w iście wiosennym kolorze. Szpinak i czosnek niedźwiedzi – ten duet Was zachwyci!

Składniki

  • 100 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
  • 100 g świeżych liści szpinaku
  • 500 ml domowego bulionu warzywnego *
  • 300 g ziemniaków
  • 2 szalotki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ⅓ łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • pieprz biały
  • sól
Dodatkowo
  • 3 łyżki płatków migdałów
Skomentuj

Wiosenna zupa z czosnku niedźwiedziego i szpinaku