Weneckie ragu z kaczki

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2015-04-21 / Aktualizacja: 2017-07-09

Wyjątkowe danie, które zabierze Was do Wenecji :) Musicie spróbować!

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 kacze nogi
  • 2 cebule, drobno posiekane
  • 2 ząbki czosnku, zgniecione
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 250 ml czerwonego wina
  • 2x 400 g puszki pokrojonych pomidorów
  • 1 kostka drobiowa, rozpuszczona w 250ml wody
  • 3 gałązki rozmarynu, posiekane liście
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 600 g makaronu paccheri lub pappardelle
  • szczypta soli
  • starty parmezan

Podobne artykuły