
Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku.
Składniki
Biszkopt:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru
- 4 łyżeczki octu
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek oleju
- 3 łyżki kakao
- szczypta soli
Masa:
- 500 ml śmietanki 36%
- 200-250 g pralinek orzechowych
- 1 op. cukru waniliowego
Beza:
- 5-6 białek
- 100 g zmielonych orzechów włoskich
- 50 g zmielonych migdałów
- 100 g wiórków kokosowych
- 150 g wafelków w czekoladzie
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
Poncz:
- 1/2 szklanki wrzątku
- 1 czubata łyżeczka kakao
Dekoracja:
- 50 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżka masła
- rurki waflowe
- 20 g wafelków waflowych