Tej rzeczy nigdy nie dodawaj do jajek. To zabija metabolizm!

Jajka często lądują na naszym talerzu na śniadanie. To bardzo dobry wybór. Duża zawartość białka sprawia, że dają nam uczucie sytości i energii na długo. Jajka wbrew powszechnej opinii nie są też winne wysokiemu poziomu cholesterolu, a wręcz przeciwnie. Zwiększają poziom dobrego cholesterolu. Jedzenie kilku jajek tygodniowo ma wiele pozytywnych dla zdrowia właściwości. Dostarczają nam witamin i minerałów, a do tego nie mają wcale tak wiele kalorii. To sprawia, że tak często polecane są przez dietetyką jako element pełnowartościowych posiłków.

Jest jeden składnik, którego z jajkami nie powinniśmy łączyć, to zabija nasz metabolizm. Najczęściej jajkom towarzyszy pieczywo. Lubicie jajko sadzone na toście? Powinniście z tego zrezygnować. Takie połączenie składników ma bardzo duży wpływ na przemianę materii.

Mowa oczywiście o białym pieczywie. Węglowodany proste, których jest źródłem są jednym z elementów naszej diety, który spowalnia metabolizm i nie pozwala nam schudnąć. Niepotrzebnie zwiększają one poziom cukru we krwi.

Skomentuj

Tej rzeczy nigdy nie dodawaj do jajek. To zabija metabolizm!