SZYBKIE CIASTO SNIKERS NA KRAKERSACH

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2015-04-02 / Aktualizacja: 2017-08-23

Pyszne ciasto, które nie wymaga zbyt wiele pracy, a wygląda bardzo efektownie i jest pyszne, zwłaszcza na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Połączenie słodkiej masy kajmakowej i słonych krakersów bardzo dobrze się sprawdza.

Składniki

Masa

  • 1 litr mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 200 g masła

Oraz:

  • 400 g masy kajmakowej (dałam o smaku orzechowym)
  • 150 g orzeszków ziemnych
  • 2 duże paczki krakersów

Podobne artykuły